M*A*S*H ​​- Hva selv de største fansen ikke vet?

M * A * S * H er en hit-serie. Fans har hatt ære av å følge henne over 11 uforglemmelige årstider. Det er en av de beste showene noensinne på CBS med et tema som dreier seg om de ekte hendelsene i Koreakriget.

Det er en TV-show som har laget hardcore fans. Han har laget historie for sine mange belønninger, hans interessante intriger og spesielt for lanseringen av Alan Aldas karriere. Rundt serien ble det også skandaløse øyeblikk. For å lære mer, fortsett å lese.

Advertisements
Advertisements

Historien om en soldat

Kaptein Hawkeye Pierce av M * A * S * H var Alan Alda største rolle. Skuespilleren oppfylte sin rolle fordi han tjente i hæren under koreansk krigen. Han oppnådde etter utdannelse fra Fordham University, som mange andre menn på dagen.

Alda var en artillerieoffiser. Jamie Farr, kjent som Korporal Klinger, har også en opplevelse som ligner Alda. Farr gjorde til og med opptredener i hærens treningsfilmer. Deres militære erfaringer tillot disse to mennene å komme inn i mentaliteten til deres karakterer. De kunne uten tvil uttrykke frustrasjonene om å bo i utlandet i krigstid.

Notatet var ikke alltid flatulent

Selv om M * A * S * H endelig har blitt en stor suksess, har det ikke alltid vært vellykket. I løpet av den første sesongen interesserte han ikke stor verden. Seerne så ikke ut som showet, så kontinuiteten i serien var et problem. Før du bestemmer deg for å kansellere serien på grunn av det lave antall seere (åpenbart ingen avbestilling fant sted) besluttet CBS å kringkaste serien på en mer fordelaktig tid.

M * A * S * H ble luftet lørdag kveld, etter det populære All In The Family showet og før Mary Taylor Moore Show. Denne tilpasningen forsterket umiddelbart klassifiseringen av serien, noe som tillot ham å beholde sin plass blant favoritt-tv-seriene fra amerikanerne.

Teddybjørn tilbedelse …

Karakteren til Radar utviklet seg med sin navnløse bamse, som har vokst med årstidene. Det var hos Smithsonian at leketøyet ble holdt i noen tid før de ble auksjonert med et 500 dollar startbud i sommeren 2005.

Bjørnen har et ekthetsbevis fra Gary Burghoff; Denne bamse er absolutt enestående. Forresten, det ble solgt for mer enn $ 14k. Likevel var dette leketøy simpelthen fallskjermet i M * A * S * H-serien som det var på Fox Ranch-hyllen.

Korporal Maxwell Q. Klinger

Korporal Maxwell Q. Klinger, spilt av Jamie Farr, skulle opprinnelig være en «homofil likestilling» karakter og skulle vises i en episode. Tegnet viste seg å være en verdiskapning for serien, slik at forfatterne holdt Farr.

Gjennom hele serien stod karakteren for sin kryss-dressing, hans rike-raske systemer og andre intriger som gjorde ham både komisk og goofy. Forfatterne bestemte seg derfor for å forlate sin opprinnelige plan for å gjøre det til en heteroseksuell karakter; avslørt etter en psykologisk undersøkelse.

Inspirert av det virkelige livet

Som de fleste moderne TV-programmer som Office , ble M * A * S * H animert av ekte livsinnspilt actors spill. Noen tegn fra M * A * S * H sesongene 6 og 7 har blitt kalt til ære for Los Angeles Dodgers og Angels baseball spillere.

Forfatterne trakk også på deres personlige liv for å navngi tegnene i serien. De elskere og noen av Radars familiemedlemmer lånte navnet på folk som var verdifulle for forfatterne. Skuespiller Mike Farrell har selv bedt om at datteren hans i serien blir kalt sin biologiske datter Erin.

Alan Alda

Alan Alda har vært på M * A * S * H i elleve årstider og har ikke gått glipp av noen episoder. Han måtte forlate Los Angeles for å bli med i New Jersey hver uke. Hver helg kom han tilbake til NJ for å være sammen med familien. Han valgte ikke å flytte til California med sin familie fordi hun var usikker på lengden på serien. Etter MASH-finalen har Alda utviklet en langvirkende karriere i film og tv.

Han ble invitert som lege til ER og jobbet med Woody Allen i Manhattan Murder Mystery . Alda spilte også i The West Wing , 30 Rock , Blacklist og Horace og Pete . Dessuten har han blitt nominert til 21 Emmy Awards, har vunnet seks priser og en Golden Globe Award.

Fra scenen til virkeligheten

Skuespillerne modellerte sitt spill på virkelige hendelser, fortalt av folk som opplevde koreakriget. Pasienter og leger som hadde autentiske erfaringer fra den tiden ga forfattere detaljerte historier. Sistnevnte måtte forlate en del av det.

Showet jevnlig sensurert innhold som kunne oppfattes som sjokkerende med grafiske scener. Skuespiller Gary Burghoff, (som også er kjent for å spille Charlie Brown i en off-Broadway-musikalsk), har for eksempel en forvrengt hånd i virkeligheten. I serien måtte han skjule sitt handikap ved å gjemme hånden sin bak gjenstander eller bare i lommen.

Henry Blakes dronning dirret fans

Skuespilleren McLean Stevenson eller Henry måtte forlate showet etter 72-episoden fordi han allerede spilte i Abyssinia- serien. I episoden måtte karakteren oberst Henry Blake gjøre en ærverdig utgang. I utgangspunktet måtte han bare si farvel til sine med soldater å gå tilbake til sin familie. Imidlertid skrev forfatterne en forferdelig slutt på karakteren.

I de siste scenene forlater Blake basen. Etter avreise opererer M * A * S * H kirurger når Radar gjorde et plutselig utseende og meddelte at flyet som bærer Henry, ble skutt ned over Japanskehavet. Henry hadde ikke overlevd ulykken. Supporterne var rasende. CBS mottok mer enn 1000 klagebrev og fremtiden for franchisen virket truet.

Ingen retur

Forfatterne til M * A * S * H var i utgangspunktet åpne for tilbakemelding, men endte med å bygge skummelt scener og skript. Forfatterne ville ha skrevet unødvendige detaljer om skriptene. En gang bestemte de seg selv for å sette skuespillerne i en ganske ubehagelig situasjon. De måtte bære tunge parker, og fungere som om de var midt på vinteren, da det i virkeligheten var en varm sommerdag i Malibu.

Etter denne hendelsen stoppet klagene. Imidlertid var mange skuespillere ulykkelige med fakta. McLean Stevenson har faktisk forlatt serien av denne grunn, og håper å finne mer suksess andre steder.

Wayne Rogers

Da Wayne Rogers, som spilte kaptein John Trainer, John McIntyre, bestemte seg for å forlate M * A * S * H , sa produsentene ham om bruddet. Det viste seg at Rogers, (en fan av favoritt på den tiden), aldri hadde signert en kontrakt. Så det var hans utgangskort. Rogers hadde opprinnelig auditionert for Hawkeye Pierce, men han var ikke fornøyd med kvaliteten på showet.

Så fortsatte han med Trapper. Rogers har hatt litt suksess i filmene. Han fortsatte imidlertid sin karriere ved å produsere, skrive og regissere. Dessuten jobbet han med økonomi og opprettet egenkapital investeringsselskap. Han kom til og med på Cashin In som gjestebetaler.

Sykepleier?

For å reflektere krigens realitet ble mange sykepleiere lansert på M * A * S * H , selv om disse tegnene bare gjorde efemere passasjer. Også sistnevnte hadde ingen store roller å spille og forfattere ga dem navn med liten innvirkning. Forfatterne trakk på HAM-operatørene og militæret for å nevne dem. Dermed ga de sykepleierne navnene fra det fonetiske alfabetet. Skuespillerinnen Kellye Nakahar var en av de kvinnene, og hun gjorde flere forestillinger i showet, hver gang iført et annet navn.

Nakahar hadde navnene på: Sykepleier Yamato, Sykepleier Charlie og Sykepleier Able på settet. Vær det som mulig, hun hadde hennes øyeblikk av herlighet i den ellevte sesongen hun spilte med Hawkeye.

uoverensstemmelser

Selv om skaperne av M * A * S * H forsøkte å forbli autentiske i deres skrifter, ble inkonsekvenser ikke utelukket. Støvlene som ble slitt av skuespillerne var for eksempel ikke ekte som de var for sterke. Dessuten foretrekker noen skuespillere heller å bruke sneakers i stedet. Det var derfor nødvendig å filme bestemte scener med strategi.

Andre kontekstuelle feil inkluderer: bruk av aluminiumsburger, pinballen som presenteres i offiserens klubb og sjokoladebjelker med UPC-emballasje trykt på baksiden. Alle disse elementene eksisterte aldri før 1960- og 1970-tallet.

En trist og merkelig tilfeldighet

M * A * S * H hadde en merkelig og uheldig repercussion i livet til McLean Stevenson og Roger Bowen. Stevenson spilte løytnant-kolonel Henry Blake på TV-serien, han dro serien for å finne bedre muligheter. Men hans karriere falt etter M * A * S * H til forferdelse av hele laget i serien.

I 1996 døde Stevenson av et hjerteinfarkt. Roger Bowen, som også spilte en viktig rolle i 1970-filmen M * A * S * H , døde av et hjerteinfarkt, akkurat som Stevenson samme år. Tilfeldighet, dødelig skjebne eller sjanse, de to mennene døde i to påfølgende dager.

Det beste av det beste

Det var 28. februar 1983 at den siste episoden av M * A * S * H ble kringkastet foran mer enn 106 millioner seere. Det var en historisk begivenhet for fjernsyn. Denne endelige ble registrert av Super Bowl.

M * A * S * H har opplevd lansert ganske imponerende. I begynnelsen interesserte det ikke mange mennesker, i løpet av de neste 10 sesongene gjorde det millioner av tilskuere, og nedfallet var ikke en suksess.

Den finale av serien, med tittelen « Farvel, Farvel og Amen. » Varet to og en halv time og ble regissert av stjernen i serien Alan Alda. Alda har alltid hatt et uttrykk i etableringen av serien. Faktisk skrev han tretten episoder, gjorde noen, og gjorde også sine vanlige skikkelser.

Men den endelige oppnådde av Alda var ikke veldig overbevisende. Du vil legge merke til at de fleste scenene i M * A * S * H- finalen foregår innendørs, og deres utendørs innstilling er blitt hærget av brann.

Spin-Off

M * A * S * H inspirerte følgende tre spin-offs:

  • Trapper John, MD, som arrangert livet til hovedpersonen til M * A * S * H etter hæren. Han spilte i denne serien rollen som operasjonshode på et sykehus i San Francisco. Serien hadde bare syv årstider fordi Wayne Rogers ikke ønsket å ta tilbake karakteren hans.
  • W * A * L * T * E * R , som snakket hovedsakelig om karakteren av radar og hans liv i Saint-Louis. I denne serien ble Radar politimann. Dessverre ble sjåføren ikke støttet.
  • AfterMASH , som satte Harry Morgan, William Christopher og Jamie Farr i forkant av scenen. Serien ble imidlertid forkortet, fordi den ikke gjorde vekten mot The A-Team .

Hva har de blitt?

Gary Burghoff hadde en musikalsk karriere før han tok rollen som Radar O’Reilly. Han var trommeslager for The Family, og han delte scenen med den eneste Wonder Woman, også Lynda Carter.

Etter slektningen ble Gary og Carter venner. Videre hjalp Carters innflytelse sterkt Burghoff med å skaffe seg sin rolle i kultserien. Så, vi kunne si at det ikke ville være noen Wonder Woman uten Gary Burghoff.

Etter serien ble Burghoff pensjonert fra søkelyset og viet seg til sin lidenskap for barndommen hos dyr. Mannen har alltid hatt et naturlig kunstnerisk talent. Så kombinerte han sin lidenskap med sine kunstneriske talenter og ble en full-time dyrelivsmaler.

Kjole

Som tidligere nevnt spilte Klinger i utgangspunktet rollen som en likemann. Dessuten så vi det med en brudekjole i serien. Den samme brudekjole har vært sportet på tre forskjellige anledninger, av tre forskjellige aktører i serien. Denne mangelen på fornyelse har sikkert vært knyttet til en økonomipolitikk.

Først ble kjolen slått av Klinger da han giftet seg med Laverne Esposito. Da brukte Margret Houlihan det da hun ble gift med løytnant oberst Donald Penobscot. Endelig var det opp til Soon Lee å ha på henne da hun giftet seg med Klinger.

Storbritannia, serien var ikke en stor suksess

Diffusjonssonen til en serie er avgjørende i forhold til suksess. Sammenlign situasjonen med en idrettsutøver som ble overført til et annet lag etter å ha spilt på landslaget. Sikkert vil han ikke lykkes med å blomstre som han selvfølgelig ville ha gjort i sitt opprinnelige lag.

For sin del var M * A * S * H-serien ikke så populær i Storbritannia som den var i Amerika. Til slutt interesserte den bare den amerikanske offentligheten. Faktisk var britene ikke særlig tiltrukket av bakgrunnsskuesekvensene for de komiske scenene. Denne trenden var imidlertid veldig mye i den amerikanske serien.

Anti-hæren

Kritikere aksepteres ikke alltid positivt. Videre, hvis kritikerne er for sterke med hensyn til en tv-serie, er det en god sjanse for at det vil bli totalt feil. Heldigvis følger ikke M * A * S * H denne banen.

Mange tilskuere nevnte serienes anti-hær karakter. Serien fokuserte imidlertid spesielt på bildet av den langsomme administrativiteten i mediet. Hun var ikke mot selve hærens institusjon.

Platået

Visste du at serien ble skutt på to forskjellige stadier? For de to første sesongene ble serien skutt i fjellrike omgivelser i nærheten av vakre Malibu, California. Dette var det ideelle brettet for utendørs lek.

Den andre scenen, som hovedsakelig var designet for innendørs scener, var i Fox Studios. Dette platået har blitt renovert over sesongene for å tillate å ta noen scener utendørs. Serien endte med å ha to forskjellige sett for utendørs bilder.

Kostymer

Forfattere har alle en fantasi overfylt fantasi. De av MASH er intet unntak. For å illustrere dette faktum kan vi nevne tiden Klinger ble trukket for å bli utvist fra hæren.

Denne ideen kom fra Lenny Bruce og tjente ham en skammelig utslipp fra Navy. Faktisk, i hæren er forkledning det siste å gjøre. Hvis en slik ting skjedde, ville det vært bedre for soldaten å få slutt på sitt engasjement.

Inspirert av en bok

Serien ble født av forfatteren Richard Hooker, som i sin roman MASH forteller historien om tre leger av hæren. Han skrev boken etter å ha tjent i koreansk krigen. Fire år etter at boken ble publisert, ble serien opprettet.

Hooker skrev to andre romaner, men bare MASH tok oppmerksomheten til forfattere. Videre inneholdt novellen utallige scener og tillot forfattere å lage 11 årstider. I tillegg var de viktigste ideene til boka ganske interessante.

latter

CBS krevde latterspor ved opptak. Skuespillere og produsenter var ikke helt enige med dette forslaget fordi serien dreide seg om krigen.

På den tiden hadde flertallet av TV-showet live-publikum, så CBS ønsket å integrere publikumets spredte midler inn i opptakene for å gi mer liv til komediesiden av serien.

I dag, hvis du kjøper DVD-versjonen av serien, kan du slå av latteren.

Koreanske folk

Produsentene hyret en rekke personer av asiatisk nedstigning for å spille rollen som koreanere i serien. Det var en blanding av forskjellige typer asiater på settet, men alle representerte koreanerne.

Det var en kinesisk-amerikansk, en japansk og en japansk. Det var bare en koreansk skuespiller i serien. Hollywood har alltid satset på mangfold. Vær det som mulig, det er fortsatt ikke nok koreanske aktører som for tiden spiller Hollywood.

Harry Morgan

Harry Morgan, som spilte oberst Potter, kom raskt inn i osmose med sin karakter. På M * A * S * H-settet tok Morgan et personlig preg. Han plasserte faktisk på Potterts skrivebord et innrammet bilde ment å representere karakterens kone. For å fortelle sannheten var det ikke Mildred, men heller Eileen, Morgan sanne kone.

Før M * A * S * H spilte Morgan i filmer som High Noon og Thunder Bay . Over tid valgte Morgan til slutt radio og fjernsyn. Dessuten introduserte han radioprogrammet Mystery In The Air . Han ble med i M * A * S * H i tredje sesong, og erstattet McLean Stevenson, som forlot serien for å forfølge mer lukrative prosjekter.

Den to-dagers pilot

MASH-piloten ble skrevet i to dager av Larry Gelbart. Han mottok $ 25 000 for sitt korte arbeid. Men hverken forfatteren av romanen eller filmens direktør ble overbevist av serien.

Robert Altman sa serien hadde « mykret anti-krig og anti-autoritær ånd av filmen. » Det er en tøff bar, men siden han lagde filmen, har han sannsynligvis rett til den slags mening.

Alda var mannen

Alan Alda var en nøkkelfigur i serien. Han skrev 13 episoder totalt, og regisserte noen. Hvis vi teller, har han jobbet med 31 episoder som forfatter og regissør. Han var den første til å vinne en Emmy som skuespiller, regissør og forfatter. Det må innrømmes at Alan Alda er et sant Hollywood-talent.

Kostnaden for annonser

Kostnaden for annonsering i MASH var $ 30.000. Serien var så populær at laget var i stand til å vinne en fin sum over sesongene. Men likevel, i finalen, som har samlet millioner av tilskuere, har prisen på reklame-sendingen kommet til en kolossal figur. Faktisk sender hver annonse i løpet av denne endelige prisen $ 450.000.

Tids kapsel

I episoden med tittelen « As Time Goes On » ble en tidskapsel begravet i et av feltene som fungerte som setets scenen. Landet ble så solgt. Arbeiderne som jobbet der, avsluttet kapselet etter to måneder med hardt arbeid. De kontaktet Alda for å spørre ham hva de skulle gjøre med artefakten. Alda fortalte dem å beholde gjenstanden. Men arbeideren som holdt objektet var ikke veldig interessert i sin verdi. Vi vet ikke hva som skjedde med dette objektet, og innholdet er fortsatt ukjent.

John Trapper

Skuespilleren Robert Klein hadde en annen visjon om sitt liv. Derfor nektet han å ta rollen som Trapper John. Faktisk ble han kontaktet av produksjonslaget, men han ønsket å fokusere på noe annet. Det var absolutt ikke nektelsen av en karrieremulighet, men snarere et spørsmål om prioritet. Ja, Robert Klein visste alltid hva han virkelig ønsket.

Den endelige ble ikke filmet sist

Her er et interessant faktum, den endelige av serien ble ikke engang filmet sist. Denne måten å gjøre ting skiller seg ut. Dessuten jakter produsentene vanligvis rollespillet til skuespillerne som blir mer sentimental under episodene på slutten. Dette var ikke tilfelle med MASH. Og så var den siste episoden som ble filmet på MASH-skuffene, den av tidskapselen.

Hatten

Det er fra filmversjonen av historien at regissørene i serien etablerte MASH. Forresten, noen elementer som minner om filmen er blitt innlemmet i serien. Hatten slitt av Alda i studiepoengene er en av disse elementene. Denne hatten er ingen annen enn den ene Donald Sutherland hadde på seg i filmen. Vær så sånn at hatten aldri har blitt brukt i noen av episodene av serien.

En endelig stemte

Slutten på en tv-serie kan skyldes oppgivelse av forfatteren eller skuespillerne. Når det gjelder MASH, ble finalen stemt. Ideene avveg selvfølgelig. Ikke alle cast medlemmer ble enige om å avslutte serien. De som stemte for kontinuiteten, endte med å produsere AfterMash.

En vanskelig start

M * A * S * H var det første militære dramaet i sitt slag. Han erobret til slutt hjerter til publikum, selv om han ikke var en stor suksess i begynnelsen.

I virkeligheten bodde Larry Gelbart, produsent av TV-serien, i Storbritannia og var ikke så kjent med Hollywood. Han bestemte seg ganske enkelt for å skrive M * A * S * H fordi han var en fan av Robert Altmans film.

Uansett hadde ideen hans en god innflytelse over tid.

Forteller tidene

Gjennom hele serien ble bare en episode avvist. Denne episoden inneholdt en serie soldater som konkurrerer om et tilbud om å returnere til USA. Episoden ble ansett som upatriotisk og respektløs for de som gikk i krig. Det må sies at episoden var faktisk veldig realistisk.

Som alle vet nå, har krigen vært veldig kontroversiell. Mange amerikanere, som har servert utenlands eller selv innenfor sin egen base, setter ikke pris på situasjonen. Dette faktum skulle gi et reelt løft til serien.

Prestisjefylte gjester

Mens M * A * S * H ​​har hjulpet lanseringen av flere aktørers karriere, har noen gjester også fått kjennskap til å ha gjort sitt utseende. Høyprofilerte gjester inkluderer John Ritter, Patrick Swayze og Laurence Fishburne.

Fishburne dukket opp i denne kontroversielle episoden som ble arrangert av denne rasistiske kommandantens hensikt om å sende afroamerikanske soldater inn i en farlig kamp. Swayze spilte rollen som en terminalt syk pasient.

Hawkeye likte ikke rifler

Hawkeye har alltid vært mot våpen. Selv om det er de rigueur å ha skytevåpen mens i hæren, har Hawkeye aldri sparket et våpen. Uansett Potter påpekte at Hawkeye hadde en pistol på ham da de var på en førstehjelpsstasjon. Først da han hadde muligheten til å bruke den, ropte han og skutt inn i himmelen. Heldigvis var Hawkeye en kirurg, ikke en soldat.

Husker du kapteinen?

Tuttle er Hawkeye’s imaginære venn. Men i serien ble en episode med tittelen « Tuttle » sendt. Dessuten dukket tegnet i kreditter av serien. Selv om tegnet ikke hadde en stor rolle å spille i serien, ble han plassert i episoden for å røre publikumets nysgjerrighet.

Det lilla hjertet

Krigen bringer sikkert soldatene i en stor fare situasjon. Hvis noen forlater livet deres, kan andre bli holdt i gissel. Krigsårene skal heller ikke glemmes. I denne forbindelse, når man er skadet i krigen, har man rett til et lilla hjerte.

I TV Show MASH ble denne regelen ikke respektert. Vanligvis blir det lilla hjerte kun tildelt en krigsskadet person. Hvis han blir skadet igjen, mottar han en gruppe eikeblader. I MASH ble noen soldater behandlet på mer enn ett lilla hjerte.

Kort sagt

MASH er et vellykket tv-show. Det fortsetter å bli kringkastet av enkelte TV-kanaler. Hvis du ikke har sett noen episoder av showet ennå, ta et øyeblikk å se på. I tillegg er du nå klar over noen viktige fakta i serien. Du vil fortsatt sette pris på det.

Hot Lips

Loretta Swit spilte Major Margarets ikoniske karakter med kallenavnet Hot Lips i serien. Hun var kjæresten til tegnet 4077. Takket være hennes rollespill, vant hun to Emmys. Hun fortsetter også å motta beundringsbrev fra sine fans over hele verden. Loretta Swit bekjente imidlertid i 2014 at hun ikke var veldig fan av rebroadcast av serien og så liten TV.

inntrengeren

I 1979 følte Gary Burghoff utmattet og ønsket å forlate settet. M * A * S * H hedret avreise med den to del episoden « Goodbye Radar ». Selv om Mike Farrell prøvde å få ham til å bo, sa Burghoff at han ønsket å tilbringe mer tid med familien sin.

I 1983 prøvde TV-kolonnisten Mike Drew å gjøre buzz ved å si: « Ingen av lagkameratene hans ropte da Burghoff dro. » Burghoff svarte: « Det er showet, de visste det. De husker alltid mitt bidrag.  »

Hva gjorde Col Potter?

Langt etter utgivelsen av M * A * S * H , skapt skuespiller Harry Morgan overskriftene av en annen grunn enn hans rolle som oberst Sherman Potter. I 1996 ble Morgan anklaget for vold i hjemmet og dømt til ett års fengsel med en bøte på $ 6000.

Morgan var 81 år på den tiden, og hans kone Barbara var 70 år gammel. Hans kone som han var gift i flere tiår ringte 911 og politiet startet Morgan. Han ble imidlertid utgitt på kaution på $ 5000.

Velsignelser av det virkelige livet til far Mulcahy

William Christopher vises på M * A * S * H som far Mulcahy, kapellin av 4077th. Etter M * A * S * H , tilbringer Christopher en stor del av sin fritid for å øke bevisstheten om autisme. Årsaken var spesielt viktig for skuespilleren fordi hans adopterte sønn, Ned, ble diagnostisert med autisme spektrumforstyrrelse på den tiden.

Christopher har ofte jobbet med National Autistic Society. Han hjalp dem med å offentliggjøre kunngjøringer om å øke bevisstheten om autisme i 1980-årene. Christopher og hans kone publiserte Mixed Blessings i 1985; en bok som beskriver deres erfaringer med tilhørende Ned. Dessverre, Christopher døde i 2016, men det er trygt å si at hvis han så utviklingen av autisme bevissthet i dag, ville han være stolt.

McLean Stevenson så mye ut som Henry Blake

Skuespilleren McLean Stevenson utgjorde perfekt karakteren av oberst Henry Blake . Stevenson hadde ikke noe problem som representerte denne innfødte i Bloomington, Illinois, fordi han selv var innfødt i virkeligheten.

Stevenson sa dette om hans karakter: « Jeg spilte min far. Min far var landleder og han var 80 da han døde. For posten, auditionte Stevenson opprinnelig for rollen som Hawkeye Pierce.

I virkeligheten forlot Stevenson serien og kom tilbake til Bloomington, dessverre var dette ikke tilfelle for hans karakter.

Kjoler måtte gå

Jamie Farr i sin rolle som Maxwell Q. Klinger gjorde en minneverdig ytelse da han skjulte seg. Men etter Radars ærverdige utgivelse antok Klinger rollen som selskapets kontorist. Denne forandringen var glad for Farr fordi han ikke ønsket å spille den delte mannen til å spare sine barn fra sine klassekameraters kommentarer.

De brukte en eneste fyr til å gjøre alt

Den koreansk-amerikanske skuespilleren Soon-Tek Oh dukket opp flere ganger på M * A * S * H , han kunne spille fem forskjellige roller i samme episode! Slik var tilfellet i episoden av sesong fire, « The Bus ». Oh også dukket opp i sesong åtte « The Yalu Brick Road ».

Etter M * A * S * H hadde Oh en ganske flink skuespillerkarriere. Det ble til og med lansert i Stephen Sondheims Pacific Overtures on Broadway. I tillegg til teater og film fortsatte Oh å jobbe på fjernsyn. Du har kanskje sett det i MacGyver , Charlie’s Angels , Magnum PI og Hawaii Five-O .

Virkelig mose

Hawkeye og Trapper John kallenavnet sitt telt « The Swamp », som er tatt direkte fra boken som serien er basert på. Ifølge forfatteren til MASH: En roman om tre hæredoktorer , « The Swamp » var Hawkeye sovesal på universitetet da han studerte i utlandet.

Hvis du alltid har lyst til å føle hvordan det er å bo i The Swamp, kan du virkelig gjøre det! Det er en komplett kopi av teltet på Kansas National Guard Museum og en annen på Holley Military History Museum i Topeka, Kansas.

Advertisements